15. FIMBA Maxibasketballin MM-kisat pelattiin Espoossa

15. FIMBA Maxibasketballin MM-kilpailut pidettiin tänä vuonna Helsingin Espoossa, ja se oli lopulta hieno menestys. Kilpailuun osallistui yli 40 joukkuetta kaikkialta maailmasta, ja siitä tuli todellinen muistoksi Espoon kaupungille.

Lähinnä 45-vuotiaat ja vanhemmat miehet kilpailevat kaikkiamaailmanmaissa samanlaisesta koripallosta, ominaisuudeltaan samanlaisesta kuin ammattilaistasoinen koripallo, ja se oli tavattoman suuri tapahtuma Espooseen.

Kilpailu oli kilpailun sijaintiin nähden iso onnistuminen; kaikki kilpailijat voivat odottaa, että he saavat nauttia erittäin hyvistä olosuhteista sekä erinomaisista ympäristö- ja infrastruktuuripalveluista. MM-kilpailun voittaja oli Chilen Las Tablas, joka voitti loppuottelussa Saudi-Arabian Unidas Ramasis, 52 – 77. Kilpiluvio osoitti voittajalle, että Las Tablas oli selkeästi ylivoimaisesti parhaina esperantolaisen maxi-koripallon mestarina.

Tulokkojen lisäksi hyödyllisiksi puoliksi kilpailuun osallistujilla oli uskomattoman lämmin Espoon ilmapiiri ja suuri ihmisjoukko tunnetut kasvot kilpailusta, joissa sosiaaliset puuhat ja merkittävät yhteydet johtivat sydämelliseen kilpailumieliin ja todistivat, miten mahtava maxibasketball on Suomessa.

Kokonaisuudessaan 15. FIMBA Maxibasketballin MM-kilpailut olivat ainutlaatuinen tapahtuma Suomelle, eikä epäonnistuminen voinut kohdata. Kaikilla loppuottelun osallistujilla oli fantastinen aika, ja uskon, että se muistetaan asianmukaisesti myös tulevana vuonna.

15. FIMBA Maxibasketballin MM-kisat pelattiin Espoossa ja se oli loistava tapahtuma! MM-kisat keräsivät yhteen yli 200 joukkuetta 15 eri maasta. Tapahtuma oli kooltaan poikkeuksellinen; osanottajina oli yhtä aikaa useita pieniä ryhmiä ja isoja kansainvälisiä joukkueita.

Tapahtuman aikana torilla ja pihalla järjestettiin erilaisia ohjelmia ja lavoja ja ohjelmassa mukana oleville osallistujille tarjottiin mielenkiintoisia urheilutoimintamahdollisuuksia. Jännittävimmät pelit pelattiin Telia 5G Arena -hallilla, joka on 170 metriin pitkä ja luotiin ainutlaatuinen tunnelma. Halli on suunniteltu juuri viihtymiseen, joten alle 20-vuotiaat eivät saaneet osallistua tapahtumaan.

Kisojen paras yllätys oli se, että loppuottelussa voitokkaasti pelannut joukkue oli Suomen nuoret. Yhdysvaltain vastustajat kaatuivat vakuuttavan suvereeniksi esityksen jälkeen. Kaikkien osanottajien suoritukset tekivät MM-kisoista lopulta onnistuneen.

Tulokset ja mahdollisuudet rikkoa ennätyksiä tekivät 15. FIMBA Maxibasketballin MM-kilpailuista muistettavan ja vaikuttavan tapahtuman – ja samalla avasi mahdollisuuksia maailmanlaajuiseen urheilutoimintaan.

Tänä vuonna Espoo oli keskus henkeä salpaavan urheilullisen tapahtuman – Espan maailmanmestaruuskilpailut 15. FIMBA Maxibasketballin saralla. Omaperäinen urheilulaji sai paljonjulkisuutta, ja Espoon tapahtuma keräsi sekä pelaajia että yleisöä eri puolilta Eurooppaa.

Alle 18-vuotiaiden juniorien lisäksipelaajat olivat 18–40-vuotiaita Masterseja. Joukkueet olivat suuria; 36 joukkuetta ja yli 600 pelaajaa osallistui tähän isoimmasta sallitusta koosta eli 10-hetkiset huonelamut. Kilpailu oli vauhdikas ja naisten joukkue isoja voitti miesten vastineensa 3–2.

Suurin osa pelaajista toi kilpailuun hauskaa, tarkkaa ja innokasta pelihalua. Yleisössä kannustettiin osallistujia huudahduksin, ja alkuperäisten fanituotteiden myynti saavutti runsaan suosion hienon pelitunnelman tuomiseksi.

Koripallo on alati suosittu vinkeillä ja omaperäisillä kikkailuilla. Jos haluat seurata maailmanmestaruuskilpailuita tai viettää hauskaa, niin et voi ohittaa Maxibasketballia!

Espoossa järjestettiin viime viikonloppuna 15. FIMBA Maxibasketballin maailmanmestaruuskilpailut, joihin osallistui 16 joukkuetta ympäri maailmaa. Turnaus oli suosittu ja mukaan otti joukkueita muun muassa Yhdysvalloista, Argentiinasta, Brasiliasta, Venäjältä ja Ranskasta.

Olympiastadionilla pelatuissa eväillä osallistujat nauttivat hienosta pelin Tunnelmasta ja ottelut olivat korkealaatuisia. Suomi edustettiinkin turnauksessa kahdella naispelaajalla ja vuodesta 2002 asti on erillisen naisten mestaruuksen voittanut joka kerta eri maa. Viime vuonna Ranska voitti naisten tittelin.

Tällä kertaa miesten turnaus voitettiin Brasiliasta, Yhdysvalloista ja Venäjältä koostuneella joukkueella. Naisten turnauksen voitti Yhdysvalloista ja Venäjältä koostuva joukkue, ja itse mestaruuskilpailuissa edustivat Suomea Riina Salaseura ja Jutta Irma.

Turnaus oli ehdottomasti menestys kaikille osallistujille. Joukkueet olivat innostuneita nauttimaan pelista yhdessä ja kilpailutehoa tuki ilmastonparannusohjelma FIMBA!, jonka toimintaan useat maat antoivat tukeaan. Kilpailun voittamien palkintojen lisäksi voittajajoukkueet saivat myös mahdollisuuden tutustua Pohjoismaiden suurimman planctonin tutkimuslaboratorion tutkimuksiin.

Kilpailut olivat onnistunut ja nautittava tapahtuma, joka tarjosi kaikille osallistujille loistavan mahdollisuuden nauttia maxibasketballpelistä yhdessä.